socialMediaClosedBlock
logomobiel
logoMobiel
Vragen? Bel gerust (0341) 499450      Flag_of_the_United_Kingdom_svg-verkleind
Direct aanmelden
Print deze pagina

Reviews

Review IJB Groep
mevrouw Hendriksma, IJB Groep


"Geslaagd traject! ‘Veilig aanslaan van lasten met hal- en portaalkraan.

 

In december ’17 en januari ’18 heeft de IJB Groep in Lemmer voor circa 100 medewerkers uit de productie van IJB Heipalen en IJB Funderingen, in samenwerking met instructeur Willem de Boer van SOMA Bedrijfsopleidingen, een incompany-traject ‘Veilig aanslaan van lasten met hal- en portaalkraan’ georganiseerd.

 

Deze interne en op maat gemaakte cursus bestond uit een dagdeel theorie en een dagdeel praktijk. De cursus heeft er onder andere voor gezorgd dat medewerkers zich bewust zijn van de risico’s bij het aanslaan van lasten, hun veiligheidsbewustzijn hierdoor wordt verhoogd en extra onderhoud en schade aan de kranen wordt voorkomen. Medewerkers met weinig en met veel ervaring, hebben de cursus als erg leerzaam ervaren en waren enthousiast en positief.

 

Tijdens het praktijkgedeelte hebben de door IJB en SOMA Bedrijfsopleidingen opgeleide zes mentoren hierin, in samenwerking met Willem de Boer, een belangrijke rol gespeeld. De mentoren gaven de medewerkers praktijkopdrachten, zoals het werken met de kraan, het oppakken van lasten, de slinger uit de last halen en inspectie van de kraan. De opleiding is succesvol afgerond mede dankzij de prettige samenwerking met Willem de Boer, een zeer kundige en professionele instructeur en ook niet onbelangrijk; een prettige persoonlijkheid! Willem was zelf ook enthousiast over het gehele traject en de uitstekende samenwerking met de mentoren: “het was een goed team, de mentoren wisten wat ze moesten doen aan praktijkopdrachten en dat verliep vlekkeloos”.

 

Kortom, een geslaagd opleidingstraject!"

 

De IJB Groep is de partner voor funderingsconstructies die alle zorg uit handen neemt. Eén verantwoordelijke dus één aanspreekpunt, voor het gehele traject van sonderen, adviseren, construeren, produceren tot en met monteren. 

 

Review Strukton Systems
de heer Van der Gun, Strukton Systems
“Binnen Strukton Systems hechten we ontzettend veel waarde aan het (blijven) ontwikkelen van onze medewerkers. Deze ontwikkeling kan zeer doelgericht zijn op een techniekveld of andere specifieke richting maar het ontwikkelen van het bedrijfsbrede veiligheidsbewustzijn en de veiligheidscultuur zijn voor iedereen binnen Strukton Systems van hetzelfde grote belang.
 
Om onze medewerkers op dit gebied te blijven prikkelen hebben we meer nodig dan alleen een vergaderzaal. We hebben behoefte aan een gezonde afwisseling van zenden en ontvangen, theorie en praktijk, de juiste omgeving en voornamelijk een flexibele organisatie die in staat is om te ontzorgen.
Om deze reden kiezen wij voor SOMA Bedrijfsopleidingen.
 
SOMA Bedrijfsopleidingen biedt een grote diversiteit aan accommodaties die aan te passen zijn in vorm en functie; kortom een zeer veelzijdige organisatie waarbij alles bespreekbaar is. Persoonlijke aandacht - en met name het meedenken - wordt ontzettend gewaardeerd en komt het uiteindelijke doel altijd ten goede.
 
Werknemers binnen Strukton Systems zijn zonder uitzondering positief gestemd over de wijze waarop Strukton Systems en SOMA Bedrijfsopleidingen gezamenlijk het programma hebben samengesteld.
Met name het praktijkgedeelte dat SOMA Bedrijfsopleidingen op de campus weet te organiseren ervaart men als bijzonder.
 
Waar anders krijg je de kans om zelf eens op de bok van diverse machines plaats te nemen en te ervaren hoe het is voor machinisten? Zichtlijnen, lastige bediening, lawaai, bemoeilijkte communicatie. Allemaal zaken waar je niet direct aan denkt als je zelf niet achter het stuur zit. Dergelijke wisselingen van zienswijze vanuit de praktijk, gecombineerd met stimulerende interactieve zaalsessies, zijn een unicum.
 
Uiteindelijk draait het er om dat je mensen daadwerkelijk weet te bereiken. Een omgeving en sfeer zoals die bij SOMA Bedrijfsopleidingen wordt gecreëerd draagt daar zonder meer aan bij.“

 
Review Gemeente Rotterdam
de heer W. den Hartog, directievoerder Asfalt Gemeente Rotterdam
Is namens de Gemeente Rotterdam contactpersoon, maar heeft ook de opleiding van Assistent Uitvoerder/Toezichthouder en Uitvoerder Infra/Toezichthouder voltooid.


“SOMA Bedrijfsopleidingen is een frisse, duidelijke organisatie met veel in-company/maatwerk mogelijkheden.“


“Als afdeling zijn wij verantwoordelijk voor alle asfaltwerkzaamheden binnen de grenzen van Rotterdam. Wij blijven graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en willen onze kennis verbreden door opleidingen en cursussen te volgen. Met SOMA Bedrijfsopleidingen heb ik regelmatig contact over diverse cursussen en opleidingen, zoals: Uitvoerder Infra, kleine asfaltreparaties, zichtbaar leiderschap, verkeersregelaar, communicatie etc. Ik geef de papieren opleidingscatalogus mee aan de asfalt vakmannen, zodat zij deze thuis kunnen doornemen. Om zo goed mogelijk in te spelen op de dagelijkse praktijk, zorgt SOMA Bedrijfsopleidingen voor in-company/maatwerk trajecten.       

 

Opleiding (Assistent) Uitvoerder Infra/Toezichthouder
Ik heb zelf de opleiding van Assistent Uitvoerder Infra/Toezichthouder en Uitvoerder Infra/Toezichthouder gevolgd. Tijdens deze opleidingen heb ik veel geleerd over het vak. Interessante vakken waren voor mij onder andere asfalt en bestratingen. Het schrijven van bestekken was een moeilijk vak. Wat ik erg fijn vond was de omgang met medestudenten. Je steekt veel van elkaar op, je bespreekt verschillende onderwerpen met elkaar en kunt elkaar waar nodig in de toekomst ook helpen. De combinatie van theorie en praktijk is prima. Je hebt voornamelijk theorielessen die je in de praktijk tot uitvoering kunt brengen.

 

“Je bouwt een band met elkaar op en deelt veel ervaringen onderling.”


SOMA Bedrijfsopleidingen is een frisse, duidelijke organisatie waar je goed terecht kunt voor in-company/maatwerk trajecten. Ik waardeer het enorm dat ik goed geholpen wordt door Bianca Last (werkzaam op het servicebureau) en Esther van ’t Zelfde (accountmanager).

 

Doordat ik in aanraking gekomen ben met SOMA Bedrijfsopleidingen als cursist en in mijn werk als directievoerder kan ik zeggen dat de samenwerking al met al toekomstbestendig is.“ 

Review Kruisingen en ontmoetingen
de heer R. Bos, Stratenmakersbedrijf v.d. Riet
"Ik heb de cursus Kruisingen en ontmoetingen bij SOMA Bedrijfsopleidingen gedaan. Het was een leerzame week met theorie en praktijk! Een echte aanrader! En ik heb hem ook nog gehaald! Nu het uitvoeren op de werkvloer..."

Verplichte bijscholing TCVT

de heer P. de Vries (machinist)
"Ik heb de verplichte bijscholing voor het certificaat mobiele kraan/torenkraan en tevens gelijk voor Code 95 gevolgd. Meerdere collega’s en ik hadden weinig zin in zo’n verplichte dag, maar tot onze verbazing was de les niet slaapverwekkend maar tot het einde aan toe informatief en boeiend. Mede door de wijze waarop de les werd gegeven en de lesstof die hij ons erbij gaf. Overal een leuke informatieve dag waar je wat aan hebt daar voor dank en de credits aan instructeur Peter Smolders."

Review Asfaltkennis I
BAM Wegen
“BAM wegen houdt zich bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van
wegenbouwprojecten, voornamelijk voor opdrachtgevers als gemeenten, provincies, bedrijven
en Rijkswaterstaat. Ook worden veelal aanvullende werkzaamheden uitgevoerd zoals tijdelijke
verkeersmaatregelen, aanleg van groenvoorzieningen, geleiderail en omgevingsmanagement.
Afgelopen zomer hebben zo’n 35 medewerkers (projectleiders, uitvoerders en werkvoorbereiders)
de cursus Asfaltkennis I gevolgd om de kennis van het asfaltproces eens op te frissen. De cursus
werd tot volle tevredenheid van onze medewerkers verzorgd door SOMA Bedrijfsopleidingen.”

Review Asfaltkennis II
Knipscheer Infrastructuur
“Knipscheer Infrastructuur is een middelgroot bedrijf op het gebied van infrastructurele
werken met circa 85 vakkundige medewerkers (inclusief Infra-Clean en Rail-Infra). Vanuit
verschillende vestigingen voeren wij in de gehele provincie Flevoland en omgeving een breed
scala aan infrastructurele werken uit. Afgelopen voorjaar hebben wij een aantal uitvoerders de
cursus Asfaltkennis II laten volgen. Het toepassen van asfalt in de wegenbouw is voortdurend
in beweging. Het is goed om op te hoogte te blijven van de diverse soorten mengsels en hun
eigenschappen. En het is noodzakelijk dat onze mensen over voldoende kennis en kunde beschikken
om het werk te kunnen begeleiden. Daarom is het zo prettig om met SOMA Bedrijfsopleidingen te
kunnen samenwerken, om zo onze mensen een maatgerichte cursus te kunnen geven.”

 
Review (Assistent) Uitvoerder Infra
Gemeente Rotterdam
"De afdeling Uitvoering Werken van Gemeente Rotterdam wil naar een hoger opleidingsniveau. Met SOMA Bedrijfsopleidingen goede afspraken kunnen maken over de opleiding (Assistent) Toezichthouder/ Uitvoerder Infra. Onze medewerkers hebben nu meer kennis en zijn in staat om hun rol als toezichthouder van de Gemeente Rotterdam beter uit te voeren."

Review Projectmanagement
Gemeente Landgraaf
"Het was een op maat gerichte cursus (projectmanagement), ging direct in op de wensen van de deelnemers en was praktijkgericht."

Review Praktisch meten en uitzetten
Waterschap Rivierenland
"De onderwerpen van praktisch meten en uitzetten waren boeiend en leerzaam. De groep zelf was enthousiast en de collega’s vonden het vooral prettig dat er een deel van de dag een praktijkopdracht uitgevoerd is en we niet de gehele dag theorieles gehad hebben."

Introductiefilm
SOMA Bedrijfsopleidingen

0:00 / 0:00

MEER INFO?
Voor vragen over de opleidingen of data kunt u altijd tijdens kantooruren bellen met het servicebureau

0341-499 450